Про презентацію Загального стандарту звітності (Common Reporting Standart)

16 авг, 10:30

Головне управління ДПС у Дніпропетровській області доводить до відома, що ДПС України на офіційному вебпорталі за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/606248.html повідомила.
Відбулася презентація проєкту змін до Податкового кодексу України у частині запровадження норм Загального стандарту звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки (CRS).
CRS був розроблений організацією економічного співробітництва і розвитку (OECD – Organisation for Economic Co-Operation and Development). Він передбачає щорічний автоматичний обмін податковою інформацією між державами – учасницями  Багатосторонньої конвенції про співробітництво між компетентними органами з питань автоматичного обміну інформацією по стандарту CRS.
Обмін податковою інформацією відносно рахунків юридичних і фізичних осіб буде проводитись автоматично, щорічно і за принципом резидентства (на відміну від закону FATCA, де використовується принцип громадянства).
Суть обміну полягає в тому, що банки збирають інформацію про фінансову діяльність по корпоративним рахункам компаній, індивідуальним рахункам фізичних осіб, приватних фондів і трастів, після чого передають її податковим органам своєї країни, котрі направляють цю інформацію в країну податкового резидентства власника такого рахунка.
Зустріч відбулася за участю представників Міністерства фінансів України, ДПС, Комітету з питань податкової та митної політики ВРУ, Міжнародної програми з управління державними фінансами в Україні (EU4PFM) та представників бізнесу, банків і небанківських фінансових установ.
Додаткові матеріали за посиланням https://tax.gov.ua/media-tsentr/novini/606248.html

● Презентація законопроєкту щодо імплементації Common Reporting Standard
● Багатостороння угода компетентних органів про автоматичний обмін інформацією про фінансові рахунки
● Загальний стандарт звітності та належної перевірки інформації про фінансові рахунки


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264275.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua