Українці повірили у стабілізацію економіки: споживчі настрої зросли

18 авг, 09:00

Індекс споживчих настроїв зріс на 1,1 пункту – до 73,2 у липні – завдяки покращенню українцями оцінки свого матеріального стану, наміру робити великі покупи та очікуваного розвитку економіки протягом року. Про це свідчать дані щомісячного дослідження "Споживчі настрої в Україні" за липень 2022 року, що публікується організацією Info Sapiens за фінансової підтримки Dragon Capital.

Зменшилися індекси особистого матеріального стану та очікуваного розвитку економіки протягом п'яти років.

Показник, що характеризує стан матеріального стану українців, – індекс поточного стану – зменшився та становить 37,2, що на 1,1 пункту нижче за рівень цього показника у червні.

Складники цього індексу – індекс поточного особистого матеріального становища – знизився на 2,9 до 30,7, а індекс доцільності великих покупів зріс на 0,8 до 43,8.

Індекс економічних очікувань у липні зріс на 2,5 та становить 97,2 п.

Показник індексу очікуваної динаміки безробіття знизився на 4,3 і становить 133,3.

Індекс інфляційних очікувань зріс на 3,7 та становить 146,4. Очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців погіршилися: індекс девальваційних очікувань зріс на 5,4 і становить 157,5.

"Основні індекси стабілізувалися в липні і статистично незначно змінилися проти червня 2022 року. Індекс поточного стану суттєво сповільнив темпи падіння, а індекс економічних очікувань навіть показав тенденцію до зростання. Водночас погіршуються очікування безробіття, інфляції та девальвації". Info Sapiens.

Роман Брыль

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264345.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua