За викиди двоокису вуглецю держбюджет отримав від платників Дніпропетровщини понад 216,7 млн грн екоподатку

19 авг, 15:40

Платники Дніпропетровщини у січні – липні 2022 року за викиди двоокису вуглецю спрямували до держбюджету понад 216,7 млн грн екологічного податку. У порівнянні з аналогічним періодом 2021 року надходження збільшились майже на 108,8 млн грн або на 100,8 відсотків.
Нагадуємо, що об’єктом та базою оподаткування екологічним податком є, зокрема, обсяги та види забруднюючих речовин, які викидаються в атмосферне повітря стаціонарними джерелами.
База оподаткування екологічним податком за викиди двоокису вуглецю за результатами податкового (звітного) року зменшується на обсяг таких викидів у розмірі 500 тонн за рік.
Суми екологічного податку, який справляється за викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення (незалежно від того чи отримано дозвіл на викиди в атмосферне повітря забруднюючих речовин стаціонарними джерелами забруднення), обчислюються платниками податку самостійно щокварталу виходячи з фактичних обсягів викидів, ставок податку за формулою наведеною у п. 249.3 ст. 249 Податкового кодексу України.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264425.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua