Росія завдала Миколаєву руйнувань на 813 мільйонів гривень - мер

22 авг, 11:30

Станом на 20 серпня, за оцінками влади Миколаєва, російські окупанти нанесли руйнувань обласному центру на суму в понад 813 мільйонів гривень. Про це написав у своєму Telegram-каналі мер міста Олександр Сєнкевич.

"Загалом маємо близько 250 пошкоджених комунальних об’єктів, серед яких дитсадки, школи, лікарні, заклади культури та спорту", - зазначив він.

За словами Сєнкевича, фахівці опрацювали вже близько 1500 звернень від жителів міста щодо пошкоджень житлових будинків, і влада працює над тим, щоб якомога швидше відновити людям житло і підготувати його до зими.

"Сьогодні внаслідок обстрілу міста близько 3:00 пошкоджень зазнали шість житлових будинків. У них загалом вибито більше 60 вікон. На щастя, обійшлось без жертв. За даними військової адміністрації, російські терористи завдали удару по місту ракетами типу С-300", - додав також градоначальник.

Нагадаємо, що за даними аналітичного центру KSE Institute, розмір збитків інфраструктурі України від війни зріс вже щонайменше до 110 мільярдів доларів. Місяць тому там оцінювали його у 95,5 мільярда доларів.

Зазначимо також, що цей центр робив детальні оцінки збитків від руйнувань передмість Києва, що більше місяці знаходилися під російською окупацією. Так, для Бучі суму оцінили у 5,2 мільяри гривень, для Гостомеля - у 9,5 мільярда, а для Ірпеня - у 25,3 мільярда гривень.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264444.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua