На зустрічі з аграрним бізнесом про зупинення податкових накладних/розрахунків коригування в ЄРПН

23 авг, 10:34

Днями, за організацією Головного управління ДПС у Дніпропетровській області (далі – ГУ ДПС) за зверненням фермерського господарства на Комунікаційну податкову платформу ГУ ДПС у форматі онлайн проведено зустріч з питань, які стосуються блокування реєстрації податкових накладних в Єдиному реєстрі податкових накладних (далі – ЄРПН).
У заході від ГУ ДПС прийняли участь заступник начальника Головного управління ДПС у Дніпропетровській області Леонов Валерій, начальник управління інформаційної взаємодії ГУ ДПС Осипова Манушак, заступник начальника управління – начальник відділу моніторингу операцій та ризиків управління з питань виявлення та опрацювання податкових ризиків ГУ ДПС Дядченко Юлія, ГДІ відділу адміністрування ПДВ управління оподаткування юридичних осіб ГУ ДПС Глуха Тетяна.
На онлайн-зустічі розглядались актуальні питання щодо блокування реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування до податкових накладних (далі – ПН/РК) в ЄРПН.
Фахівці ГУ ДПС нагадали про положення постанови Кабінету Міністрів України від 11 грудня 2019 року № 1165 «Про затвердження порядків з питань зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в Єдиному реєстрі податкових накладних» та алгоритм дій платника ПДВ у разі зупинення реєстрації ПН/РК в ЄРПН. А також проінформували про механізм зупинення реєстрації податкової накладної/розрахунку коригування в ЄРПН.
Особливу увагу приділено питанням віднесення платника податків до «ризикового», зупинення реєстрації ПН/РК платників податків в ЄРПН, виходячи з показників по області; а також прийняття Таблиці даних платника ПДВ, виходячи з показників по області.
Бізнес активно долучився до комунікацій з податковою службою області за допомогою Комунікаційної податкової платформи.
Оперативне реагування на звернення бізнесу, змістовний і конструктивний діалог з платниками податків щодо нагальних питань, які виникають у роботі суб’єктів господарювання, зокрема при реєстрації податкових накладних/розрахунків коригування – ці заходи направлені на те, щоб процес реєстрації ПН/РК в ЄРПН був комфортним і не відволікав бізнесменів від їх діяльності. Оскільки стабільна робота бізнесу запорука ефективної роботи економіки сьогодні.
Отже, безпосереднє фахове обговорення причин зупинення ПН/РК в ЄРПН і вирішення проблемних питань налаштовує бізнес продовжувати активно працювати.
Представники бізнес-спільноти отримали фахові відповіді на питання, які їх особливо турбували.
По завершенню заходу представники агробізнесу подякували за змістовну інформацію і висловили сподівання на співпрацю і у подальшому.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264511.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua