TotalEnergies і Eni знайшли велике родовище газу біля берегів Кіпру

23 авг, 14:15

Французька енергетична компанія TotalEnergies та італійська Eni оголосили про виявлення "значного" газового родовища за 160 км від берегів Кіпру. Про це повідомляється на сайті Eni.

Італійська газета La Repubblica пише, що хоча знадобиться ще рік, щоб запустити процес видобутку газу, "немає жодних сумнівів у тому, що відкриття родовища збільшує шанси Європи на звільнення від постачання з Росії та розширює можливості для диверсифікації".

За попередньою оцінкою, запаси газу становлять близько 2,5 трлн куб. футів (понад 70 млрд кубометрів).

В Eni заявили, що можуть переглянути цю оцінку в бік збільшення після буріння ще однієї розвідувальної свердловини. Вона потрібна, щоб дослідити потенціал родовища та оцінити найкращі варіанти розробки.

Свердловина Cronos-1 розташована у так званому блоці 6 у винятковій економічній зоні Кіпру. Цим блоком керує Eni Cyprus, яка володіє 50% акцій з Total Energies як партнера.

Європа розраховує, що газ із родовищ у Середземному морі може допомогти позбутися залежності від енергоресурсів з Росії.

У червні Єврокомісія підписала меморандум, який передбачає експорт газу з Ізраїлю трубопроводом до Єгипту, де його будуть зріджувати та відправлятимуть до Європи танкерами.

Андрей Водяный

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264528.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua