У Польщі бракує вчителів: шукають українських освітян

29 авг, 17:00

У Польщі зіткнулися з проблемою браку вчителів у школах, де кількість учнів збільшилася через українських біженців. Про це повідомляє польське видання Wroclaw.pl, інформує УНН.

Деталі

Зокрема, у вроцлавських школах навчається декілька тисяч дітей з України. Директори шкіл шукають українців на посади вчителя та помічника вчителя.

Вроцлав та ЮНІСЕФ розпочали проєкт, метою якого є збір інформації про осіб, які мають право навчати у школі.

Охочі можуть заповнити анкету, після цього її вивчать директори шкіл. Якщо дані зацікавлять потенційного роботодавця, то він запросить людину на співбесіду.

Цитата

"Внаслідок російської агресії до Вроцлава приїхало декілька десятків тисяч українців. Серед них є діти, які розпочали навчання у вроцлавських школах. Дуже часто виникають складнощі, з якими важко впоратися як учням, так і школам. У зв’язку з тим виникла потреба (і бажання) працевлаштування осіб з України", – ідеться у повідомленні.

Доповнення

У Польщі школярі з України вдень відвідували місцеві навчальні заклади, а після обіду навчалися онлайн. Таким чином деякі українські школярі перебувають у двох системах освіти одночасно, це може викликати перевантаження.

Кароліна Гайдук

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264718.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua