Honda і LG Energy вироблятимуть у США батареї для електрокарів

04 сен, 12:00

Японська компанія Honda Motor Co. разом із південнокорейською компанією LG Energy Solution Ltd створять завод у Сполучених Штатах із виробництва акумуляторів для електромобілів.

Про це повідомляє Kyodo News.

Загальна сума інвестицій становитиме 4,4 мільярда доларів США.

Саме будівництво акумуляторного заводу розпочнеться на початку наступного року, а масове виробництво батарей для електрокарів — до кінця 2025 року.

Компанії у спільному пресрелізі заявили, що всі літій-іонні батареї, вироблені на заводі, будуть використовуватися для живлення електромобілів, що продаються під брендами Honda та Acura в Північній Америці.

Точне місце розташування заводу ще не визначено.

Зазначається, що у березні автовиробник Honda Motor Co. домовився з Sony Group Corp. про створення спільного підприємства Sony Honda Mobility Inc. у Токіо для виробництва електромобілів нового покоління.

«Відповідно до нашого давнього зобов’язання створювати продукцію, наближену до споживачів, Honda зобов’язується закуповувати акумулятори для електромобілів на місцевому рівні, які є критично важливим компонентом електромобілів», — сказав президент Honda Тошіхіро Мібе.

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264779.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua