Комітет ВР схвалив авансовий податок для обмінників — Гетманцев

04 сен, 16:00

Комітет із питань фінансів, податкової та митної політики Верховної Ради схвалив авансовий податок для пунктів обміну валют.

Про це у Телеграмі повідомив голова комітету Данило Гетманцев.

«Вдячний Комітету за підтримку мого законопроєкту № 7655 про фіксовані авансові внески з податку на прибуток з кожного пункту обміну валюти. З майже 4 тис. обмінників у мирному 2021 році галузь сплатила аж 7 млн грн податків. Це при тому, що, за розрахунками Нацбанку, один обмінний пункт заробляє в середньому щонайменше 80 000 грн щомісяця доходу. Детінізація та повна сплата податків з доходів, особливо у війну є обов’язковою передумовою майбутньої Перемоги», — написав Гетманцев.

Згідно з пояснювальною запискою до законопроєкту № 7655, для небанківських фінансових установ запроваджується сплата авансових внесків з податку на прибуток підприємств за структурні підрозділи, які здійснюють торгівлю валютними цінностями у готівковій формі.

Очікується, що ухвалення проєкту закону сприятиме зменшенню тіньової складової небанківського сегменту готівкового валютного ринку «за відсутності мотивації для небанківських фінансових установ приховувати реальні обсяги валютно-обмінних операцій, а також можливому зменшенню бюджетних витрат на виконання державними регуляторами наглядових функцій за відповідною діяльністю».

Інф. finance.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264781.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua