Польща обговорює з Південною Кореєю купівлю ракетних систем K239 Chunmoo, а зі США – HIMARS

01 сен, 16:00

Міністерство національної оборони Польщі обговорює плани придбання реактивних систем залпового вогню K239 Chunmoo виробництва Південної Кореї. Переговори йдуть паралельно з переговорами країни зі США щодо потенційної купівлі близько 500 високомобільних артилерійських ракетних систем M142 або HIMARS. Про це повідомляє Defense News.

Представник польського Міноборони не виключив, що співпраця Варшави та Сеула може вийти за межі постачань та розвинутися до спільного виробництва чи модернізації РСЗВ у майбутньому.

"Ми ведемо переговори з нашими партнерами з Південної Кореї щодо можливого придбання та спільної розробки багатоствольних ракетних установок K239 Chunmoo на колісних платформах", – сказав представник Міноборони Польщі.

Представник міністерства не розкрив, скільки РСЗВ K239 Chunmoo виробництва Hanhwa Group може бути замовлено і як потенційна покупка може доповнити придбання HIMARS, що обговорюється.

Купівля ракетних систем – не перший випадок співпраці Польщі та Південної Кореї.

Як повідомляється, 26 серпня Міністр оборони Польщі Маріуш Блащак підписав із Сеулом два контракти на загальну суму $5,8 млрд, за якими Польщі мають бути поставлені 180 танків К2 з 2022 до 2025 року та 212 гаубиць з 2022 до 2026 року.

Очікується, що до кінця цього року буде підписано договір на придбання 48 південнокорейських легких штурмовиків FA-50 для ВПС Польщі.

Наталія Медведєва

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264861.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua