G7 має намір запровадити обмеження цін на нафту з рф з 5 грудня - FT

02 сен, 16:30

Країни G7 готуються оголосити про угоду щодо обмеження цін на закупівлю російської нафти у спробі обмежити доходи кремля від експорту та зменшити фінансову підтримку його війни проти України. "Група семи" має намір запровадити граничний ліміт цін на нафту з рф з 5 грудня, а на російські нафтопродукти – з 5 лютого 2023 року, повідомляє Financial Times, пише УНН.

Деталі

Так, міністри фінансів США, Великох Британії, Франції, Німеччини, Італії, Канади та Японії підтримають цей крок на зустрічі сьогодні вдень, повідомили FT чотири чиновники, поінформовані про переговори.

"Обмеження діятиме як і ембарго ЄС на імпорт російської нафти: з 5 грудня для сирої нафти та з 5 лютого для нафтопродуктів", - цитує видання одного із чиновників.

Як зауважується, цей крок отримав підтримку Європейської комісії, але для цього буде потрібна підтримка країн-членів ЄС. Чиновники заявили, що для максимальної ефективності буде потрібна підтримка третіх країн, які купують великі обсяги російської нафти, таких як Індія.

Доповнення

У червні "Група семи" домовилася вивчити способи потенційного обмеження ціни на російську нафту як засіб як стримування витрат на енергоносії, так і обмеження доходів президента рф володимира путіна.

росія пригрозила відмовити у продажу нафти будь-якій країні, яка ухвалить механізм обмеження цін, і попередила, що це дестабілізує світовий ринок сирої нафти.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/264906.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua