Росія заробила на експорті енергоносіїв 158 млрд євро за півроку війни проти України

07 сен, 11:30

За шість місяців війни проти України Російська Федерація заробила на експорті енергоносіїв 158 мільярдів євро. На ЄС припало 54% російського експорту, що становить близько 87 мільярдів євро у грошовому еквіваленті.

Про це йдеться у доповіді фінського Центру з вивчення енергетики та чистого повітря (CREA).

Експорт викопного палива додав до федерального бюджету Росії приблизно 43 мільярди євро з початку вторгнення.

Найбільші імпортери енергоносіїв: ЄС (85,1 млрд євро), Китай (34,9 млрд євро), Туреччина (10,7 млрд євро), Індія (6,6 млрд євро), Японія (2,5 млрд євро), Єгипет (2,3 млрд євро, і Південна Корея (2 млрд євро).

У CREA зазначили, що мета їх роботи — максимально поширити інформацію про те, що Росія продовжує отримувати прибуток, незважаючи на введені санкції, а ці гроші йдуть на продовження війни в Україні.

На сайті CREA встановили лічильник, який відстежує прибуток Росії.

"Наша мета – інформувати політиків, ЗМІ та інші зацікавлені сторони про покупців та величезні грошові суми, що надходять до Росії від продажу її викопного палива. Забезпечуючи велику прозорість у цій темі, ми закликаємо всі зацікавлені сторони добиватися дій, які якнайшвидше блокують фінансові потоки , які постачають російську військову кампанію", – сказано на сайті CREA.

Нагадаємо, з метою зменшити прибутки РФ країн G7 заявили, що домовилися про запровадження обмеження ціни на російську нафту.

Тим часом в Єврокомісії заявили, що настав час запровадити обмеження цін на трубопровідний газ, який постачається з Росії до Європи. Це питання обговорюватимуть 9 вересня на переговорах міністрів енергетики країн ЄС. Така заява прозвучала після того, як стало відомо, що країнам ЄС вдалося заповнити газові сховища на 80% раніше.

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265028.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua