Майже 15,8 млрд ПДФО – внесок до місцевих бюджетів від платників Дніпропетровської області

07 сен, 11:03

Протягом січня – серпня 2022 року платники Дніпропетровщини поповнили місцеві бюджети податком на доходи фізичних осіб майже на 15,8 млрд грн, що порівняно з аналогічним періодом 2021 року майже на 3,6 млрд грн, або на 29 відсотків більше.
Нагадуємо, що загальний оподатковуваний дохід – це будь-який дохід, який підлягає оподаткуванню, нарахований (виплачений, наданий) на користь платника податку протягом звітного податкового періоду.
Загальний оподатковуваний дохід складається з доходів, які остаточно оподатковуються під час їх нарахування (виплати, надання), доходів, які оподатковуються у складі загального річного оподатковуваного доходу, та доходів, які оподатковуються за іншими правилами, визначеними Податковим кодексом України (далі – ПКУ).
Загальний річний оподатковуваний дохід дорівнює сумі загальних місячних оподатковуваних доходів, іноземних доходів, отриманих протягом такого звітного податкового року, доходів, отриманих фізичною особою – підприємцем від провадження господарської діяльності згідно з ст. 177 ПКУ, та доходів, отриманих фізичною особою, яка провадить незалежну професійну діяльність згідно з ст. 178 ПКУ.
Загальний місячний оподатковуваний дохід складається із суми оподатковуваних доходів, нарахованих (виплачених, наданих) протягом такого звітного податкового місяця.


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265038.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua