Крипторинок продовжує падати: підсумки серпня

09 сен, 10:00

За підсумками минулого місяця біткоїн втратив у ціні близько 14,8%, інші ключові криптовалюти теж дешевшали. Спільно з крипто-обмінником Changeit «Мінфін» підвів підсумки роботи крипторинку у серпні.

За підсумками минулого місяця біткоїн втратив у ціні близько 14,8%, інші ключові криптовалюти теж дешевшали.

На початку серпня найпопулярніша криптовалюта біткоїн коштувала близько $23,7 тис., а в кінці місяці його вартість опустилась до $20,2 тис. Хоча протягом місяця криптовалюта номер один була дуже волатильна: мінімальне значення місяця — $19,6 тис., максимальне — $25,1 тис.

Інші ключові криптовалюти так само завершили місяць «у мінусі». Друга за капіталізацією криптовалюта ефіріум впала на 8,55% з $1696 до $1551.

А третій за популярністю токен (якщо не враховувати стейблкоїни, котрі традиційно мають низьку волатильність) Binance Coin знизився в ціні на 3,5% із $288 до $278.

Причини падіння
Падіння криптовалют у серпні — це продовження тренду, який запустило підвищення ключових ставок ФРС та іншими ключовими центробанками світу.

В умовах значної інфляції (у США річне зростання цін сягнуло 8,5%, в Єврозоні — 9,1%), регулятори і підніматимуть ставки і далі, провокуючи відтік капіталу із ризикових активів, до яких належить і криптовалюта.

Серпень вкотре продемонстрував зв'язок ціни ключових криптовалют і акцій технологічних компаній, які зростають і падають практично в ті ж періоди, адже подібним чином залежать від політики регулятора. За підсумками місяця ключовий технологічний індекс NASDAQ впав на 4,6%.

«Кити» затарюються криптовалютою
Минулого місяця частка біткоїнів, які розміщені на біржах, знизилася з 12% до 9%. Як пояснює криптовалютний аналітик Мадс Еберхардт, це, швидше за все, означає, що право власності на значну частину біткоїнів перейшло до більш досвідчених і заможних власників криптовалюти, оскільки саме вони частіше зберігають активи подалі від бірж. Іншими словами роздрібні інвестори частіше продавали, а «кити» викуповували біткоїн.

Частка ефіріуму на біржах дещо виросла — до 14%. Пов'язано це, швидше за все, зі стрибком його вартості у середині серпня. Тоді його ціна сягала близько $2 тис., що вдвоє перевищує показники падіння у червні. Схоже на те, що забезпечені інвестори скористались нагодою, щоб розпродати частину свого ефіріуму на зростанні.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265108.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua