Енергокриза: в Парижі скоротять час підсвічування Ейфелевої вежі

12 сен, 12:00

У зв’язку з загостренням енергетичної кризи у Франції мер Парижа Енн Ідальго пропонує скоротити час освітлення Ейфелевої вежі.

Про це пише Le Journal du Dimanche.

Такий крок пов'язують з енергетичною кризою, ростом цін та надзвичайною кліматичною ситуацією в країні.

Повне відключення підсвічування Ейфелевої вежі - один із пунктів плану "енергетичної тверезості" для Парижа від влади міста.

Щоправда, економія поки не виглядає надто суттєвою.

Йдеться про те, що 336 прожекторів відключатимуться о 23:45, коли останній відвідувач покине вежу (а не о першій годині ночі, як це відбувається зараз).

"Досягнута економія енергії не буде феноменальною", - визнає і сама міська влада, але мер Парижу додає, що "Ейфелева вежа як найбільш відвідуваний пам'ятник у світі, має показати приклад".

Зазначається, що на нічне освітлення вежі припадає лише 4% річного рахунку за електроенергію.

Ейфелева вежа, зведена 133 роки тому, освітлювалася завжди. Її конструктор Гюстав Ейфель запалив близько 10 тисяч газових ліхтарів у вечір її відкриття в 1889 році. У 1900 році газ замінили на електрику. З 1958 року будівля освітлювалася ззовні 1290 прожекторами. А в 1985-му її почали забарвлювати у звичний золотистий колір 336 ліхтарів, які розмістили всередині конструкції. У 2004 році натрієві лампи були замінені на економічніші прожектори потужністю 600 Вт. З настанням сутінків освітлення вмикається автоматично.

Нагадаємо, Федеральний уряд Швейцарії хоче вжити жорстких заходів для економії газу взимку. За надмірне використання тепла швейцарцям загрожує штраф або вʼязниця.

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265162.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua