JPMorgan вважає, що «м'яка посадка» найімовірніша, ніж рецесія

14 сен, 10:00

«М'яка посадка» стає все більш ймовірним сценарієм для світової економіки, і це сприятливо позначиться на ризикованих активах, вважають в JPMorgan. Про це пише Bloomberg з посиланням на огляд JPMorgan.

«М'яка посадка» стає все більш ймовірним сценарієм для світової економіки, і це сприятливо позначиться на ризикованих активах, вважають в JPMorgan.

Очікування аналітиків
Аналітики банку зазначили, що останні дані вказують на зниження інфляції та тиску на заробітну плату, відновлення економічного зростання та покращення ситуації з довірою споживачів.

Сукупність цих факторів говорить про те, що світу вдасться уникнути глобальної рецесії, зазначили експерти. При цьому ринки можуть отримати вигоду від фіскальних стимулів у Китаї, планів підтримки енергетики в Європі та надзвичайно негативних настроїв інвесторів, пише Bloomberg.

«Економічні дані та настрій інвесторів є важливішими факторами для динаміки ризикових активів, ніж риторика центрального банку», — зауважили стратеги JPMorgan.

«Ми вважаємо, що проблема інфляції вирішиться сама по собі в міру зникнення диспропорцій і що ФРС дуже гостро відреагувала, підвищивши ставку на 75 базисних пунктів», — додали аналітики. Вони припустили, що регулятор змінить свої плани.

На думку експертів, бенефіціарами уповільнення інфляції стануть циклічні акції, папери компаній малої капіталізації, акції компаній з КНР та ринків, що розвиваються.

Ці категорії паперів JPMorgan назвав кращими, ніж переоцінені захисні активи. У банку, який наголошує на сировинних товарах, порекомендували інвесторам купувати на просадці акції енергетичних компаній.

Торги на ринку 12 вересня
На тлі очікувань, що інфляція принаймні в США досягла свого піку, на ринок повернувся позитив. За підсумками торгів 12 вересня індекс S&P 500 додав 1,06%, до 4110,41 пункту, в результаті показавши найкраще чотириденне ралі з початку липня.

У вівторок, 13 вересня, о 15:30 будуть опубліковані дані щодо індексу споживчих цін (ІСЦ) у США за серпень. Прогнозується, що інфляція сповільниться до 8,1%, тоді як у липні вона становила 8,5%. Це, своєю чергою, може дещо охолодити прагнення ФРС підвищення ставок.

Тим часом очікується, що регулятор на засіданні 20−21 вересня втретє поспіль підвищить ключову ставку на 75 базисних пунктів — з 2,25−2,5% до 3−3,25%, найвищого рівня з початку 2008 року. року.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265246.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua