Україна експортує до Європи 600 МВт/год електроенергії – Укренерго

14 сен, 18:00

Наразі Україна виробляє достатньо електроенергії, щоб не лише забезпечити власні потреби, а й експортувати її до сусідніх країн: Молдови, Польщі, Румунії і Словаччини. Про це на брифінгу повідомив голова правління НЕК “Укренерго” Володимир Кудрицький, передає УНН.

Цитата

"Поки Україна не імпортує, а експортує електроенергію, допомагаючи нашим сусідам закрити дефіцит в балансі, який в них сформований і який буде підсилюватись під час наступної зими. Сьогодні українська енергосистема звикає до ролі гаранта європейської енергетичної безпеки. Навіть в ситуації, коли ЗАЕС не виробляє електроенергію, Україна продовжує експортувати досить значні обсяги електроенергії. Це більше ніж 600 мегаватт потужності, яка експортується практично рівним графіком до Молдови, Польщі, Румунії і Словаччини", – повідомив Кудрицький.

Він також додав, що наразі йдуть перемовини з європейцями, аби розширити обсяги експорту електроенергії.

"Ми активно намагаємося просувати ідею того, що експорт електроенергії з України – це не лише фінансова підтримка для України, українського ВВП, це експортної і валютної виручки, це також і фактор безпеки Європи", – зазначив Кудрицький.

Нагадаємо

Вартість електроенергії від німецької енергетичної компанії German Power на 2023 рік вперше подолала позначку в 1000 євро (993 долари) за 1 МВт/год на тлі посилення енергетичної кризи в регіоні. Це найвища планова ціна на електроенергію у Європі за всю історію спостережень.

Варвара Крат

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265290.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua