ЄС проведе екстрений саміт щодо енергетики – Reuters

15 сен, 09:15

На екстреному саміті 30 вересня міністри енергетики Європейського Союзу планують ухвалити заходи щодо зниження цін на газ і електроенергію. Про це повідомило Reuters, передає УНН.

Деталі

Міністр промисловості Чехії Йозеф Сікела заявив, що міністри енергетики країн ЄС 30 вересня проведуть екстрений саміт щодо найкращого способу подолати енергетичну кризу.

"Я щойно скликав ще одну позачергову енергетичну раду для обговорення пропозицій комісії щодо боротьби з високими цінами на енергоносії", – сказав Сікела.

Голова Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн під час своєї промови на State of the Union 14 вересня збирається оприлюднити пакет заходів для пом’якшення наслідків від різкого зростання цін на енергоносії.

Пакет заходів Єврокомісії, як повідомляє Reuters, передбачає ввести обмеження в 180 євро за мегават-годину на доходи, які негазові генератори можуть отримати від продажу своєї електроенергії, що змусить компанії, які працюють на викопному паливі, ділитися своїми надприбутками.

Проект також пропонує стягнення надприбутків, отриманих нафтовими, газовими, вугільними та нафтопереробними компаніями від стрімкого зростання цін на енергоносії в 2022 фінансовому році. Збір становитиме 33% надприбутку фірми.

Уряди країн ЄС мають витрачати отримані кошти на заходи, спрямовані на допомогу споживачам і компаніям, які стикаються з захмарними рахунками за електроенергію.

Країни також повинні будуть скоротити споживання електроенергії на 5% у години-пік, йдеться в проекті.

Пропозиції Комісії стануть стартовою точкою двотижневих інтенсивних переговорів, під час яких 27 країн-членів ЄС намагатимуться переформатувати пропозиції в остаточні закони, які всі вони зможуть ухвалити.

Марина Варга

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265291.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua