Футболку Майкла Джордана продали з аукціону за рекордну суму у $10,1 мільйона

19 сен, 09:15

Футболку від легенди баскетболу Майкла Джордана, в якій він грав за Chicago Bulls, продали з аукціону Sotheby's за рекордну суму близько $10,1 млн (10 млн євро). Про це повідомляє Deutche Welle.

Футболку від легенди баскетболу Майкла Джордана, в якій він грав за Chicago Bulls, продали з аукціону Sotheby's за рекордну суму близько $10,1 млн (10 млн євро).

Подробиці
Майкл Джордан грав у майці під час фіналу НБА 1998 року. Продаж на Sotheby's затьмарює попередній рекорд, який був встановлений на початку цього року продажем футболки за $9,3 млн великого аргентинського футболіста Дієго Марадони, в якій він виграв чемпіонат світу 1986 року.

Крім того, це майже втричі перевищує рекорд для баскетбольної футболки на сьогодні: $3,7 млн заплатили за футболку, яку носив колишній гравець «Лос-Анджелес Лейкерс» Кобі Брайант, який загинув внаслідок аварії вертольота в січні 2020 року.

Загалом на футболку Джордана було подано близько 20 заявок, але Sotheby's не розкрив, хто заплатив за неї рекордну суму. Спочатку аукціонний будинок оцінив її приблизно у $5 млн.

«Останній танець»
Майкл Джордан грав у червоній футболці з номером 23 у 1998 році під час фіналу НБА, останнього виступу за Chicago Bulls. «Останній танець» — так назвав виступ «Чикаго Буллз» протягом сезону 1997/1998 року головний тренер команди Філ Джексон.

«Бики» виграли серію, забезпечивши команді третій поспіль титул НБА. Зазначимо, що назву «Останній танець» отримав серіал від Netflix, який розповідає про здобутки у світі професійного спорту легендарної баскетбольної команди.

Мирончук Роман

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265381.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua