Трюдо назвав масові поховання в Україні частиною воєнних злочинів росії

19 сен, 17:30

Прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо заявив у неділю, що масові поховання, знайдені в Україні, є свідченням воєнних злочинів росії, і що за її дії потрібна повна відповідальність, пише УНН з посиланням на Reuters.

Деталі

Трюдо, який приїхав до Лондона на похорон королеви Єлизавети ІІ, сказав журналістам, що він зустрічався з прем'єр-міністром Великої Британії Ліз Трасс і що вторгнення росії в Україну було на їхньому порядку денному.

"Очевидно, що Велика Британія та Канада були двома з найсильніших країн, які виступили на підтримку України та виступили проти незаконних дій росії", - сказав Трюдо.

Цитата

Ці дії "все частіше явно включають воєнні злочини, включають абсолютно неприйнятні злочини, чи то ми думаємо про те, що ми знайшли в Бучі, чи виявлення масових поховань на відвойованих Україною територіях", сказав він.

"Необхідне належне розслідування та прозорість, і володимир путін, його прихильники та російські військові мають бути притягнуті до відповідальності за звірства, які вони здійснюють та продовжують здійснювати в Україні", - зазначив Трюдо.

Доповнення

16 вересня після деокупції частини Харківщини в Ізюмі знайшли місце масового поховання цивільних та воїнів ЗСУ - мінімум 440 тіл.

Юлія Шрамко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265429.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua