У США зафіксовано найдовший період без великих IPO технокомпаній

20 сен, 18:00

Падіння фондового ринку призвело до найтривалішого періоду відсутності великих IPO технологічних компаній США у цьому столітті. Про це повідомила газета Financial Times із посиланням на дослідження Morgan Stanley.

Падіння фондового ринку призвело до найтривалішого періоду відсутності великих IPO технологічних компаній США у цьому столітті.

Підрахунки аналітиків
Згідно з підрахунками аналітиків банку, до середи, 21 вересня, період, протягом якого не проведено жодного IPO на суми понад $50 млн, становитиме 238 днів — це б'є рекорди, встановлені після фінансової кризи 2008 року та краху доткомів на початку 2000-х.

Видання зазначає, що боротьба Федеральної резервної системи США із прискоренням інфляції за рахунок агресивного підвищення процентних ставок викликає побоювання рецесії у США.

В результаті індекс NASDAQ Composite, в якому домінують технологічні компанії, упав цього року майже на 28%, тому що індекс широкого ринку S&P 500 знизився трохи більш ніж на 19%.

«Зараз на ринку існує величезна невизначеність, а невизначеність — ворог ринку IPO», — розповів виданню голова відділу ринків акцій у сфері технологій у SVB Securities Метт Уолш.

Він зазначив, що без «деякої стабілізації в перспективах» інвестори віддадуть перевагу відступу і купівлі вже випущених цінних паперів, а «не рухатися далі кривою ризику і купувати технологічні IPO».

Нагадаємо
Минулого тижня страхова компанія Corebridge провела перше із січня IPO у США на суму $1 млрд. Але навіть після цієї угоди загальні обсяги IPO у США знизилися на 94% у річному обчисленні.

Читайте: Найбільше IPO у 2022 році. Підрозділ AIG залучив $1,7 мільярда

За даними Dealogic, у 2022 році компанії залучили лише $7 млрд порівняно з $110 млрд за той же період минулого року.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265435.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua