Десять країн ЄС наполягають на запровадженні стелі цін на російський газ – Reuters

27 сен, 17:00

Десять країн Європейського Союзу наполягають на розробці планів встановлення стелі цін на російський газ. Про це повідомляє Reuters із посиланням на проєкт документа.

Країни планують звернутися з проханням до Європейської комісії внести пропозиції щодо граничної ціни на газ для обговорення на зустрічі міністрів енергетики ЄС у п'ятницю, зазначає видання.

"Ми визнаємо зусилля, зроблені Комісією, і заходи, що вона запропонувала для подолання кризи. Але ми ще маємо розв'язувати найсерйознішу проблему: гуртову ціну на природний газ", — цитує Reuters зміст листа міністрів ЄС до Єврокомісії.

За інформацією видання, з такою пропозицією виступить, зокрема, Бельгія, Італія, Польща, Мальта та Греція.

Країни ЄС обґрунтовують ідею обмеження цін на російський газ тим, що це допоможе подолати "невиправданий інфляційний тиск" і може бути розроблено таким чином, щоб забезпечити надійність постачання.

Reuters додає, що Німеччина, Нідерланди й Данія виступають проти обмеження цін на російський газ, оскільки це поставить під загрозу безпеку постачання газу до Європи.

Очікувалося, що цього тижня Єврокомісія опублікує оновлену інформацію про нові санкції у відповідь на мобілізацію в Росії та проведення псевдореферендумів, але офіційні особи ЄС заявили у понеділок, що тепер це очікується на початку жовтня.

Наталія Фреїк

ЛIГАБiзнесIнформ


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265558.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua