Бензин, пригін авто та манікюр: які послуги шукали українці під час війни

28 сен, 10:00

Протягом останніх шести місяців війни українці найбільше цікавилися послугами з будівництва, ремонту та транспортних перевезень. Водночас не відмовлялися від процедур для краси та здоров'я. Які тенденції у сфері сервісів та послуг під час війни — в аналітиці OLX.

Протягом останніх шести місяців війни українці найбільше цікавилися послугами з будівництва, ремонту та транспортних перевезень.

Подробиці
З березня по серпень українці майже однаково шукали та пропонували послуги онлайн. Найбільше протягом війни за відгуками на OLX оголошення користувачів цікавили:

будівництво, ремонт та прибирання (2,9 млн відгуків);
перевезення та транспортні послуги (2,4 млн відгуків);
сировина, матеріали (2,2 млн відгуків);
послуги краси та здоров'я (2,2 млн відгуків);
авто та мото послуги (1,9 млн відгуків).

Сировина/матеріали
У категорії «Сировина/матеріали» з березня по червень 2022 року найбільше шукали на бензин — понад 360 тисяч запитів. Пік пошуку настав у червні. Дизельне пальне цікавило 173 тисячі разів, а найбільше його потребували українці у травні через відсутність сировини на ринку.

Авто/мото послуги
У цій категорії протягом усіх місяців стабільно тримався попит на оренду авто — 164,5 тисячі пошуків. Також протягом квітня-травня українці шукали послуги з пригону авто (54 тисячі пошуків), адже саме у цей період діяло нульове розмитнення.

Пасажирські перевезення були популярні у березні та квітні (36 тисяч пошуків). А ось вантажні шукали сумарно 159 тисяч разів упродовж війни, крім одного місяця — травня.

Бізнес та послуги
Попри війну, українці не забували про красу та здоров'я — у розділі «Бізнес та послуги» активно цікавилися манікюром у березні, грумінгом собак/котів у червні та нарощуванням вій у серпні.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265564.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua