Deutsche Bank виплатить $26,2 мільйона акціонерам через зв'язки з Епштейном та російськими олігархами

02 окт, 10:00

Deutsche Bank погодився виплатити $26,25 млн для врегулювання позову американських акціонерів, які звинувачують німецький банк у веденні бізнесу з ризикованими багатими клієнтами, такими як Джеффрі Епштейн, та російськими олігархами. Про це повідомляє Reuters.

Deutsche Bank погодився виплатити $26,25 млн для врегулювання позову американських акціонерів, які звинувачують німецький банк у веденні бізнесу з ризикованими багатими клієнтами, такими як Джеффрі Епштейн, та російськими олігархами.

Деталі
Попереднє грошове врегулювання, подане у п'ятницю до федерального суду Манхеттену, вимагає схвалення окружного судді США Джеда Ракоффа, який у червні дозволив розгляд запропонованого колективного позову.

Акціонери на чолі з Юнь Ваном, який торгував акціями Deutsche Bank у 2018 та 2020 роках, заявили, що банк знав про неефективність своїх заходів контролю за принципом «знай свого клієнта» та щодо боротьби з відмиванням грошей, і що ціна його акцій впала, коли виникли проблеми.

Deutsche Bank заперечував правопорушення, погоджуючись на врегулювання. Головний виконавчий директор Крістіан Севінг та його попередник Джон Крайан також є відповідачами та також заперечують правопорушення.

Звинувачення
У позові звинувачували роботу Deutsche Bank з Епштейном, покійним фінансистом та секс-злочинцем, а також з естонським відділенням Danske Bank, які виявилися втягнутими у скандал із відмиванням грошей.

У липні 2020 року Департамент фінансових послуг Нью-Йорка оштрафував Deutsche Bank на $150 млн за його відносини з Епштейном та Danske Eesti.

Акціонери також заперечували проти того, щоб Deutsche Bank брав як клієнтів олігархів, таких як мільярдер Роман Абрамович.

П'ятничне врегулювання поширюється на інвесторів Deutsche Bank у США з 14 березня 2017 року до 18 вересня 2020 року.

Адвокати позивачів заявили, що виплата у розмірі $26,25 млн доларів становить 49,4% від «ймовірно відшкодованих» збитків порівняно із середнім значенням 1,8% у групових позовах щодо врегульованих цінних паперів у 2021 році.

Адвокати можуть вимагати до однієї третини фонду врегулювання на судові витрати.

Скандал із Джеффрі Епштейном
Епштейна звинувачували в організації будинку розпусти для високопосадовців з усього світу. При цьому співробітницями його борделя, як правило, були неповнолітні дівчата.

10 серпня 2019 року він повісився у тюремній камері Metropolitan Correctional Center. Але багато журналістів та експертів відмовлялися вірити в те, що така людина покінчила з життям добровільно.

Мирончук Роман

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265566.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua