В Україні арештували літак, який колаборант планував передати окупантам – ДБР

28 сен, 16:30

В Україні суд арештував пасажирський літак, який власник-колаборант планував передати російським окупантам після захоплення південних областей. Про це інформує УНН із посиланням на пресслужбу ДБР.

Цитата

"Працівники ДБР повідомили про підозру директору підприємства цивільної авіації за колабораційну діяльність. Під час обшуків на території, яку орендувало підприємство, ДБР виявило пасажирський літак АН-140-100. За оперативною інформацією, фігурант планував передати це повітряне судно загарбникам", – ідеться у повідомленні.

Деталі

Наразі на літак накладено арешт. Його планують передати Національному агентству України з питань виявлення, розшуку та управління активами, одержаними від корупційних та інших злочинів (АРМА).

Встановлено, що після повномасштабного вторгнення рф, директор одного з українських підприємств цивільної авіації втік до тимчасово окупованого Криму, де почав співпрацювати з представниками росії.  Бізнесмен планував налагодити авіабізнес й на тимчасово окупованих територіях України.

При цьому він сподівався, що "русский мир" пошириться на всі південні та східні області України. Колаборант обіцяв керівнику окупаційної влади одного з тимчасово захоплених регіонів передати пасажирський літак АН-140-100, який на праві власності належить його компанії та знаходиться на підконтрольній Україні території.

Також підприємець запевнив, що домовиться з бізнес-партнерами про передачу ще трьох літаків компанії, які наразі перебувають на території рф.

Крім літака, під час обшуків в одному з офісів підприємства викрили колцентр, який перевіряють на можливий зв’язок з незаконною діяльністю фігуранта. У квартирі зрадника виявили предмети з радянською символікою, пропагандистські флаєри та газети рф.

Бізнесмену заочно повідомили про підозру за колабораційну діяльність (ч. 1 ст. 14, ч. 4 ст. 111-1 КК України). Йому загрожує до 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Доповнення

Слідчі Служби безпеки України повідомили про підозру "начальнику народної міліції" у Балаклії Харкіської області.

Кароліна Гайдук

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265608.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua