МВФ вказав на ризики концентрації контролю у криптобірж у PoS-мережах

30 сен, 09:15

Алгоритм консенсусу Proof-of-Stake (PoS) може призвести до «надмірної концентрації повноважень щодо прийняття рішень у руках криптобірж та провайдерів депозитарних послуг із ризиками для цілісності ринків. Про це заявили у МВФ у дослідженні, присвяченому регулюванню індустрії, повідомляє ForkLog.

Алгоритм консенсусу Proof-of-Stake (PoS) може призвести до «надмірної концентрації повноважень щодо прийняття рішень у руках криптобірж та провайдерів депозитарних послуг із ризиками для цілісності ринків.

Фахівці запропонували свої ідеї щодо змін у нормативно-правовій базі, які могли б обмежити пов'язані з цифровими активами ризики.

У документі йдеться «про необхідність наглядових органів технологічно-нейтрального підходу з урахуванням регуляторних наслідків різних форм технологій».

У звіті також міститься заклик до Ради з фінансової стабільності активізувати свою діяльність, оскільки цей орган «здатний взяти на себе провідну роль у координації та встановленні глобальних стандартів для підтримки національного регулювання криптоактивів».

Вплив криптовалют
Фахівці дійшли висновку, що «цифрові активи не набули системного значення для глобальної фінансової стабільності, але їхній вплив у деяких країнах уже став помітним». Останнє виявилося у збільшенні кореляції між криптовалютами та традиційними фінансовими інструментами у періоди ринкового стресу.

У МВФ запропонували регуляторам ліцензувати та авторизувати «ключові централізовані організації, які виконують основні функції».

Також владі рекомендували розглянути ризики, пов'язані з «волатильністю, поінформованістю про ринок, знанням продукту та розумінням сценаріїв використання криптовалюту».

Експерти наголосили на необхідності міжнародної координації у вибудовуванні стандартів нагляду над індустрією. Пріоритет має надаватися «зміцненню довіри, а не стримування інновацій», зробили висновок вони.

Мирончук Роман

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265653.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua