Глава МАГАТЕ вирішив поїхати на переговори до Києва та Москви

03 окт, 12:15

Очільник Міжнародного агентства з атомної енергії (МАГАТЕ) Рафаель Гроссі відвідає столиці Україні та Росії наступного тижня (3-9 вересня). Таке рішення було прийняти через викрадення окупантами генерального директора Запорізької атомної електростанції Ігоря Мурашова.

Про це йдеться в офіційній заяві МАГАТЕ.

Гроссі в рамках поїздки спрямує свої консультаційні зусилля на якнайшвидше узгодження та впровадження зони ядерної безпеки та безпеки навколо ЗАЕС.

Зазначаються, що викрадення Мурашова є неприпустим, в тому числі, тому що генеральний директор ЗАЕС несе відповідальність за забезпечення ядерної безпеки та безпеки станції.

Зокрема, він забезпечує виконання всіх операційних процедур станції, в тому числі тих, що стосуються ядерної безпеки, радіаційної безпеки обслуговуючого персоналу та ядерної безпеки.

"Таким чином, його відсутність при виконанні обов’язків також має негайний і серйозний вплив на прийняття рішень щодо забезпечення безпеки та безпеки заводу", – додав генеральний директор Гроссі.

Нагадаємо, про викрадення Мурашова повідомив голова державної компанії "Енергоатом" Петро Котін вранці 1 жовтня. За даними НАЕК "Енергоатом", окупанти затримали його, коли він рухався дорогою від ЗАЕС до Енергодара. Росіяни зупинили авто, а його самого затримали та із зав'язаними очима відвезли у невідомому напрямку.

Котін звертався до Гроссі із закликом задіяти всі можливі заходи для термінового звільнення Мурашова із російського полону та повернення його до виконання посадових обов‘язків.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265721.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua