Екологічні збитки України від війни становлять 36 мільярда євро

09 окт, 16:00

За сім місяців російського повномасштабного вторгнення екології Україні було завдано збитків на один трильйон гривень, що становить майже 36 мільярдів євро. Про це повідомив міністр захисту довкілля та природних ресурсів України Руслан Стрілець, пише DW.

За сім місяців російського повномасштабного вторгнення екології Україні було завдано збитків на один трильйон гривень, що становить майже 36 мільярдів євро.

Загалом українське міністерство захисту довкілля та природних ресурсів задокументувало дві тисячі випадків заподіяння шкоди навколишньому середовищу внаслідок війни.

Мільйони тон вуглецю потрапляють в атмосферу через війну
Підрахувати суму збитків для довкілля, спричинених військовими діями, українська влада змогла завдяки розробленій нею спеціальній методології.

З 36 мільярдів євро завданих екології збитків, 11,4 мільярда — це шкода, заподіяна ґрунтам, а 24,6 мільярда — збитки внаслідок забруднення повітря.

Окрім того, загалом за сім місяців війни внаслідок лісових пожеж, бомбардувань нафтопереробних заводів та промислових об'єктів обсяг викидів вуглецю в атмосферу становить щонайменше 31 мільйон тонн.

При цьому міністр повідомив, що потенційно 79 мільйонів тонн парникових газів будуть вироблені під час повоєнної відбудови та відновлення інфраструктури міст і сіл України.

Він наголосив, що наразі у світі не існує універсальної методології підрахунку обсягів шкідливих викидів в атмосферу, спричинених військовими діями.

Війна стала справжнім екологічним лихом також і для українських лісів.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265807.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua