Ціни на мідь, цинк та алюміній підскочили

06 окт, 16:30

Цинк та мідь зросли в ціні після того, як Лондонська біржа металів заявила, що обмежить нові постачання металів із РФ. Відскок підтримає ціни на метали для промисловості, які знижувалися з весни, повідомляє Bloomberg.

Цинк та мідь зросли в ціні після того, як Лондонська біржа металів заявила, що обмежить нові постачання металів із РФ.

Вартість металів
Цинк зріс на 4,1% на LME станом на ранок, тоді як мідь — на 2,3% після зниження на 0,5% в середу, 5 жовтня. Алюміній виріс на 1,1%.

Ціни на залізну руду продовжують знижуватися, а виробництво сталі впало більш ніж на 40% з березня. Ціни на залізну руду в Сінгапурі практично не змінилися і склали $93,6 за тонну, знизившись на 2% за тиждень. Торги у Китаї на цьому тижні закриті у зв'язку зі святами.

Причина
Відскок підтримав промислові метали, які впали цього року на тлі побоювань з приводу попиту з боку будівельного сектору Китаю, який постраждав від COVID, та уповільнення світової економіки, зазначає Bloomberg.

Цинк подешевшав приблизно на 30% із квітня, а мідь після березневого піку — на 26%.

У середу, 5 жовтня, LME повідомила, що обмежить нові поставки міді та цинку від російської Уральської гірничо-металургійної компанії (УГМК) і Челябінського цинкового заводу, що належить їй, через санкції, які 26 вересня ввела Великобританія проти російського мільярдера, експрезидент Іскандера Махмудова.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265881.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua