Біткоїн відновить зростання на тлі пом'якшення політики ФРС — голова криптобанку

06 окт, 17:00

Біткоїн подорожчає, якщо Федеральна резервна система США (ФРС) відмовиться від агресивного підвищення ставок для боротьби з інфляцією. Про це заявив голова криптобанку Galaxy Digital Майк Новограц, повідомляє ForkLog.

Біткоїн подорожчає, якщо Федеральна резервна система США (ФРС) відмовиться від агресивного підвищення ставок для боротьби з інфляцією.

«Коли Пауелл (голова ФРС, — ред.) почав бити інфляцію кувалдою по голові, звичайно, біткоїн відкотився, як і багато активів. Якщо він відмовиться від цієї боротьби, котирування першої криптовалюти відразу ж розгорнуться», — заявив експерт.

Він також зазначив, що кампанія Федрезерва щодо підвищення ставок позбавила біткоїн його статусу «потужного засобу захисту від зростання споживчих цін». При цьому Політика ФРС мала більший вплив через кореляцію з традиційними фінансовими активами, ніж сама інфляція.

Глава інвестиційної компанії SkyBridge Capital Ентоні Скарамуччі засумнівався у тому, що біткоїн взагалі слід би сприймати як засіб захисту від інфляції. За словами експерта, для набуття цього статусу першій криптовалюті необхідно залучити мільярд користувачів.

Нагадаємо
Філософ та автор культового твору «Чорний лебідь» Нассим Талеб заявив про те, що гнучка грошово-кредитна політика ФРС призвела до появи «пухлин» на кшталт біткоїна.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265882.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua