Україна очікує на фіндопомогу від урядового фонду Південної Кореї — Мінекономіки

07 окт, 09:15

Україна та Південна Корея досягли прогресу у підготовці до підписання угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співробітництва з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF). Про це повідомляє пресслужба Мінекономіки України.

Україна та Південна Корея досягли прогресу у підготовці до підписання угоди між урядами двох країн щодо фінансової підтримки з боку Фонду співробітництва з економічного розвитку (Economic Development Cooperation Fund/EDCF).

Деталі
EDCF — урядовий корейський фонд, який допомагає країнам-партнерам. Він надає фінансування для їхнього промислового розвитку та економічної стабільності.

Це питання було обговорено під час телефонної розмови першого віцепрем'єр-міністр України — міністра економіки Юлії Свириденко зі співголовою Корейської частини двосторонньої міжурядової комісії Юн Сонг-доком.

У Мінекономіки заявили, що наразі проєкт відповідної міжурядової угоди перебуває на стадії фіналізації, що дозволить залучити фінансову допомогу для України.

«Ми готові розпочати підписання відразу після завершення відповідних внутрішньодержавних процедур», — заявила Юлія Свириденко.

Юн Сонг-док пообіцяв особисто сприяти якнайшвидшому опрацюванню угоди з корейської сторони.

За словами Свириденка, Україна зацікавлена у розвитку двосторонніх економічних відносин з країнами-партнерами, включаючи присутність вітчизняного бізнесу на відповідних ринках та реалізацію ініціатив на взаємовигідних умовах.

«Попри умови воєнного часу, ми прагнемо й надалі використовувати спільний потенціал для розширення співпраці та зміцнення двосторонніх відносин. Ми готові співпрацювати в різних сферах, що становлять взаємний інтерес для Києва та Сеула», — сказала вона.

Свириденко додала, що корейські компанії відомі своїм досвідом у реалізації інфраструктурних проєктів та запропонувала взяти участь у повоєнному відновленні України. А також — запросила вже зараз долучатися до інвестиційних можливостей України.

За підсумками телефонних переговорів сторони домовились про деталізацію інвест- та бізнес-пропозицій в економічних сферах, які є взаємоцікавими для України та Республіки Корея.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265886.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua