Аналітики прогнозують зниження квартального прибутку Samsung

10 окт, 09:30

Як повідомляє Reuters, за результатами третього кварталу прибуток південнокорейського виробника техніки Samsung Electronics може знизитися на 25% порівняно з торішнім показником. У LBLV зазначили, що це буде перше падіння прибутку компанії у річному співвідношенні за трирічний період. Все пов'язано з тим, що зниження економіки негативно впливає на попит на техніку та напівпровідники.

Як повідомляє Reuters, за результатами третього кварталу прибуток південнокорейського виробника техніки Samsung Electronics може знизитися на 25% порівняно з торішнім показником.

Світові центробанки підвищують відсоткові ставки, у багатьох країнах суттєво збільшилася інфляція, а на ринках зростає занепокоєння щодо рецесії. Витрати скорочують як споживачі, і виробники. Аналітики Refinitiv SmartEstimate вважають, що операційний прибуток Samsung з липня по вересень знизився до 11,8 трильйона.

Експерти вважають, що це може бути перше зниження прибутку з початку 2020 року, а також найнижчий показник із першого кварталу минулого року. Аналітики припускають, що практично на третину знизився операційний прибуток Samsung з виробництва чіпів до 6,8 трильйона в третьому кварталі.

У TrendForce повідомили, що ціни на мікросхеми DRAM, що використовуються в комп'ютерах та смартфонах, впали за квартал на 14%, тоді як накопичувачі NAND подешевшали у звітному періоді на 8%.

Сьогодні акції Samsung Electronics торгуються на рівні 992 долари на Лондонській біржі, додавши 2,18%. Цього року цінні папери компанії втратили у ціні близько 30%.

У LBLV нагадують, що минулого тижня виробник чіпів Micron Technology повідомив про скорочення інвестицій на наступний рік і попередив про можливі проблеми на ринку.

Сергій Алмазов, фінансовий аналітик LBLV

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265929.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua