Saudi Aramco підвищила ціни на нафту для США й знизила для Європи — Bloomberg

11 окт, 09:15

Нафтогазова держкомпанія Саудівської Аравії Saudi Aramco підвищила листопадові відпускні ціни на нафту для США, для Азії зберегла, а для Європи зменшила. Про це пише Еnkorr з посиланням на Bloomberg.

Нафтогазова держкомпанія Саудівської Аравії Saudi Aramco підвищила листопадові відпускні ціни на нафту для США, для Азії зберегла, а для Європи зменшила.

Що відомо
«Ціни на всі сорти для північно-західної частини Європи й Середземноморського регіону було знижено. Ціни на всі сорти для США підвищено на 20 центів», — пише агентство.

Вартість усіх сортів нафти Aramco для північно-західної частини Європи й Середземномор'я було знижено: для Extra Light та Light ціни було знижено на $1,8, Medium і Heavy — на $1,5. Таким чином, Arab Light із постачанням у листопаді продається для цих регіонів із премією $0,9 до ICE Brent.

А для США ціни на всі марки було підвищено на $0,2, повідомляє агентство. Відповідно, листопадова Arab Light продається для американських покупців із премією $6,35 стосовно ASCI.

Ціна на основний сорт Arab Light із постачанням на листопад для Азії залишилася без змін, із премією $5,85 за барель щодо регіональної марки Oman/Dubai, хоча очікувалося збільшення вартості на $0,4, пише агентство.

Saudi Aramco — національна нафтогазова компанія Саудівської Аравії, заснована 1933 року. Компанія представлена ​​на трьох основних світових енергетичних ринках: Азії, Європи й Північної Америки.

Передісторія
Як писав «Мінфін», Саудівська Аравія та інші члени ОПЕК+ домовилися знизити видобуток нафти на 2 млн барелів на добу, випливає із повідомлення на сайті організації. Це найбільше скорочення видобутку з початку пандемії.

Чиновники США намагалися дипломатичними шляхами переконати союзників у регіоні Перської затоки чинити опір скороченню видобутку, говорили обізнані джерела Bloomberg.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265958.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua