Росія втратила 60% ринку морських перевезень нафти у Європі

15 окт, 16:00

Росія втратила три п'яті свої морські продажі сирої нафти в Європі з того часу, як у лютому Москва ввела війська в Україну. Цей ринок майже повністю зникне за вісім тижнів, а останні санкції зроблять дуже важким перенаправлення потоків в інше місце. Про це повідомляє Bloomberg.

Росія втратила три п'яті свої морські продажі сирої нафти в Європі з того часу, як у лютому Москва ввела війська в Україну.

За чотири тижні до 7 жовтня постачання нафти до Європи в середньому становило 630 000 барелів на день порівняно з 1,62 млн барелів до вторгнення.

Танкери, які перевозять російську нафту, тепер змушені витрачати вчетверо більше часу на кожну доставку до Індії, ніж раніше вони витрачали на доставку вантажу до Нідерландів, або в 10 разів більше часу, який би знадобився для доставки в Гданськ до Польщі.

Нагадаємо
Минулого тижня Рада Євросоюзу затвердила восьмий пакет санкцій проти Росії, який включає граничну ціну на нафту. Крім того, заборонено відвантаження російської нафти до будь-якої точки світу танкерами ЄС.

Раніше «Мінфін» писав про те, що півсотня країн, що розвиваються, заощадить $160 млрд завдяки обмеженню цін на російську нафту.

Інф. minfin.com.ua https://minfin.com.ua/


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/265998.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua