Британська розвідка оцінила шкоду Україні від іранських дронів-камікадзе

13 окт, 09:15

Російська тактична авіація все ще має обмежений вплив над територією України, а іранські дрони-камікадзе не здатні завдати значної шкоди. Про це у Twitter повідомила розвідка Міністерства оборони Великої Британії, передає УНН.

Деталі

«росія розгорнула безпілотні літальні апарати (БПЛА) іранського виробництва принаймні з серпня 2022 року, включаючи Shahed-136. росія використовувала Shahed під час великої хвилі ударів, завданих нею 10 жовтня 2022 року. Раніше український Генеральний штаб повідомляв, що росія запустила загалом 86 Shahed-136 і стверджував, що 60% було знищено у повітрі», - йдеться в повідомленні.

Повідомляється, що ці безпілотні літальні апарати повільні та літають на низькій висоті, завдяки чому поодинокі літальні апарати легко вражати за допомогою звичайних засобів протиповітряної оборони.

За даними британської розвідки, існує реальна ймовірність того, що росія досягла певного успіху, атакуючи кількома БПЛА одночасно.

Проте попри заявлену дальність польоту у 2500 км, Shahed-136 має лише невелике вибухове навантаження, вказали у розвідці.

«Навряд чи він задовільно виконуватиме функцію глибокого удару, для якої росія, ймовірно, прагнула його використовувати. Оскільки російські тактичні бойові літаки все ще мають обмежений вплив над територією України, відсутність надійних, стійких і точних ударних можливостей оперативного рівня є, ймовірно, однією з найбільш значних прогалин у можливостях росії в Україні», - йдеться в повідомленні.

Доповнення

10 жовтня під час масованої російської атаки на цивільну інфраструктуру України військові Повітряних сил збили 26 іранських дронів-камікадзе.

За даними української розвідки, росія замовила в Ірану 2400 дронів-камікадзе "Шахід".

Анна Мурашко

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266016.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua