ЄС залучив 2 мільярда євро для макрофінансової допомоги Україні

16 окт, 08:00

Єврокомісія залучила 11 млрд євро, розмістивши семирічні облігації на 5 млрд євро та 20-річні на 6 млрд євро, із яких 2 млрд євро піде на другий кредитний транш макрофінансової допомоги Україні. Про це йдеться у повідомленні на сайті Єврокомісії, пише «Інтерфакс-Україна».

Єврокомісія залучила 11 млрд євро, розмістивши семирічні облігації на 5 млрд євро та 20-річні на 6 млрд євро, із яких 2 млрд євро піде на другий кредитний транш макрофінансової допомоги Україні.

Що відомо
«Фінансування ЄС є конкретним вираженням солідарності з Україною та державами-членами, що відновлюються після пандемії. 11 жовтня ми успішно і в складних ринкових умовах залучили ще 11 млрд євро. Із них 2 млрд євро будуть швидко виділені, щоб допомогти Україні у цій агресивній війні на європейській землі», — наведено у повідомленні слова комісара з питань бюджету та адміністративних питань Йоганнеса Гана.

Єврокомісія нагадує, що раніше цього року вже виділила Україні 2,2 млрд євро.

Допомога ЄС
Як писав «Мінфін», ЄС наприкінці травня — початку червня попередньо схвалив виділення Україні нової екстреної макрофіндопомоги на 9 млрд євро, із яких поки що виділив 1 млрд євро. Інші 8 млрд євро, як очікувалося, повинні були надійти одним траншем, проте остаточне рішення щодо них затяглося. Одна з названих причин — дискусія, як надавати ці кошти: як кредити чи грантову допомогу.

У першій половині вересня прем'єр Денис Шмигаль повідомив, що Україна очікує надходження другого траншу макрофіндопомоги Євросоюзу 5 млрд євро у вигляді кредиту до кінця вересня та 3 млрд євро останнього траншу у вигляді гранту у жовтні, проте ці очікування знову не виправдалися.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266020.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua