Одяг, електронна техніка та ліки: що найбільше купували українці у вересні

16 окт, 10:00

У вересні обсяги оплат покупок картками через безготівкову мережу Приватбанку збільшилися у порівнянні з серпнем на 4% (до 53,1 млрд грн). Про це заявив член правління Приватбанку з питань малого і середнього бізнесу Євген Заіграєв.

У вересні обсяги оплат покупок картками через безготівкову мережу Приватбанку збільшилися у порівнянні з серпнем на 4% (до 53,1 млрд грн).

За його словами, українці у вересні більше витрачали, але менше купували — кількість оплачених картками покупок за місяць зменшилася на 2,5%. Середня вартість покупки у вересні збільшилася в порівнянні з серпнем з 245 грн до 261 грн.

Що купували українці
У вересні українці помітно збільшили витрати на електроніку і побутову техніку — на 14,6%, одяг, взуття та промислові товари (+14,5%) та ліки (+13,4%).

Витрати на пальне за місяць зросли на 9,4%, а на продукти харчування — лише на 2,7%, втім витрати на продукти у вересні вартували майже 45% загальних витрат українців.

За словами Заіграєва, у вересні українській бізнес активно переходив на безготівку — кількість підключених Приватбанком нових POS-терміналів зросла майже на 6 тисяч.

Значними темпами (+1500 тис) зростає кількість підключень підприємців до сервісу Термінал, який дозволяє приймати безконтактні оплати за допомогою звичайного смартфону.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266021.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua