Багаті мілініали втратили довіру до фондового ринку — Bank of America

16 окт, 16:00

Заможні молоді американці втратили довіру до фондового ринку як основного засобу створення багатства і все частіше звертаються до альтернативних інвестицій для фінансування свого майбутнього. Про це повідомляє Bloomberg із посиланням на опитування Bank of America.

Заможні молоді американці втратили довіру до фондового ринку як основного засобу створення багатства і все частіше звертаються до альтернативних інвестицій для фінансування свого майбутнього.

Згідно з дослідженням, люди віком від 21 до 42 років з активами не менше $3 млн мають лише чверть свого портфеля в акціях, порівняно з більш ніж половиною у старших.

Керівники активами традиційно рекомендують молодим людям більше виходити на фондовий ринок, враховуючи їхнє тривале вікно для інвестування.

Історично це працювало: еталонний індекс S&P 500 показав середньорічну прибутковість майже 12% з моменту його створення у 1957 році до кінця 2021 року. Проте з початку року індекс упав на 24% на тлі нестабільності на ринках та зростання інфляції.

Нестача віри в акції вказує на те, що молоде покоління все частіше вважає, що традиційний портфель акцій та облігацій не зможе згодом принести дохід вище за середній. Про це заявив в інтерв'ю Джефф Бусконі, головний операційний директор Bank of America Private Bank.

«У нас було дуже сильне зростання на фондовому ринку за останнє десятиліття, і зараз ми переживаємо нестабільні часи. Це в головах людей», — заявив Бусконі.

У чому мільйони бачать потенціал
Натомість заможні молоді люди бачать більший потенціал у таких активах, як криптовалюта, нерухомість та приватний капітал.

Дослідження Bank of America, у якому взяли участь 1052 особи з інвестиційними активами на суму понад $3 млн, показало, що молоді люди виділили 15% свого портфеля на цифрові валюти порівняно з 2% серед респондентів старшого віку.

«Ми спостерігаємо за цим, але вплив криптографії серед нашої клієнтської бази все ще відносно низький», — сказав Бусконі.

Згідно з дослідженням ринку, проведеним Cerulli Associates, бебі-бумери передадуть близько $84 трлн свого стану поколінню X та міленіалам у період з цього моменту до 2045 року. Передбачається, що більшість цих грошей піде спадкоємцям, а близько 15% буде передано на благодійність.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266024.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua