У Чехії назвали кількість українських дітей-біженців у школах

13 окт, 16:00

З початку повномасштабного російського вторгнення в Україну в середніх школах Чехії навчаються 4523 українських дітей. Про це повідомляє видання Seznam Zprаvy, пише УНН.

Деталі

За словами речниці Плзеньського регіону Гелени Фрінтової, багато українських учнів не відвідують обов’язкову школу в Чехії, а навчаються дистанційно з України.

За офіційною інформації МВС за 3 жовтня, у Чехії вікової категорії від 15 до 18 років могло бути до 26 тисяч українських учнів. Йдеться про тих осіб, які отримали посвідку на проживання з 24 лютого. Однак значна їх частина вже покинула Чехію.

Згідно з опитуванням, проведеним PAQ Research у червні, чверть 16-17-річних дітей відвідує чеські середні школи. Найбільше українських старшокласників вступило до шкіл у Празі, станом на 19 вересня їх відвідувало 707 біженців.

За даними муніципалітету столиці Праги, на початку навчального року на території столиці перебувало понад шість тисяч молодих людей віком від 15 до 17 років.

Крім цього, міністерство освіти фінансує курси чеської мови для біженців віком від 14 до 18 років. На них виділено 150 мільйонів крон. Ще 100 мільйонів пішли на канікулярні мовні курси для всіх вікових груп.

Доповнення

До навчально-виховних закладів Чехії (дитсадок, загальноосвітня школа, професійні навчальні заклади) подали заяву близько 66 163 українських дітей. Близько 10 тисяч з них до занять ще не приступили.

Кароліна Гайдук

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266072.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua