Чехія в 2023-2025 роках направить 61 млн євро на відновлення України

14 окт, 09:15

У період з 2023 по 2025 рік Чехія щороку виділятиме пів мільярда крон (61 млн євро) на гуманітарну, стабілізаційну, економічну допомогу і відбудову Україні. Програму, представлену міністерствами закордонних справ, промисловості і торгівлі, затвердив уряд на засіданні в середу. Про це повідомляє УНН з посиланням на чеське видання Novinky.

Цитата

«Ми затвердили програму відновлення України на 2023-2025 роки. Щороку туди надходитиме пів мільярда крон», – заявив після засідання уряду глава чеської дипломатії Ян Ліпавський.

Деталі

Більша частина програми є продовженням допомоги, наданої цього року, і є продовженням довгострокової діяльності Чеської Республіки зі стабілізації та трансформації в Україні. Решта має сприяти залученню чеських компаній до відновлення атакованої терористичною росією України.

Заплановані витрати були закладені в кошторисі МЗС. Щороку 415 мільйонів крон має йти з програми на гуманітарну, стабілізаційну та реконструкційну допомогу Україні.

На залучення компаній до відновлення країни планується витрачати 85 мільйонів на рік, програма використовуватиме існуючі інструменти підтримки експорту.

Нагадаємо

Чехія віддасть Україні військову техніку в межах “кругового обміну” з Німеччиною.

Юрій Свиридюк

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266077.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua