Через санкції у Росії закінчується деталі для військово-промислового комплексу

17 окт, 13:00

Міжнародні санкції створили у Росії дефіцит необхідної для її військово-промислового комплексу мікроелектроніки.

Про це розповів заступник міністра фінансів США Воллі Адеємо.

Він підкреслив, що Росія не може отримати доступ до передових технологій і західних фінансових систем, що гальмує здатність російської оборонної промисловості виробляти зброю, а також замінювати ту, яка була знищена під час війни.  

"У Росії закінчується мікроелектроніка, яка є критично важливою для її військово-промислового комплексу, і російські чиновники стурбовані тим, що їм не вистачає іноземних компонентів", - зазначив Адеємо.

Крім того, двом найбільшим вітчизняним виробникам мікроелектроніки в Росії довелося тимчасово зупинити виробництво через брак критично важливих іноземних технологій.

Також Адеємо підкреслив, що США готові запровадити санкції проти країн, які постачають Росії боєприпаси або підтримують російський оборонно-промисловий комплекс.

Нагадаємо, на початку повномасштабного вторгнення в Україну країна-агресор Росія мала на своєму озброєнні 1844 високоточних ракет. Через майже 8 місяців війни в РФ їх залишилося лише 609.

Раніше видання The New York Times з посиланням на розвідку США повідомило, що країна-агресор РФ зіткнулася з гострою проблемою нестачі зброї та боєприпасів і зараз змушена купувати ракети та артилерію в Північної Кореї.

Але Північна Корея заявила, що ніколи не постачала зброю чи боєприпаси до Росії і не планує це робити

Світлана Манько

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266150.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua