У Києві запустили оплату за проїзд в наземному транспорті банківською карткою

22 окт, 16:00

​Відсьогодні, 15 жовтня, в наземному комунальному громадському транспорті Києва розпочали підключення маршрутів, на яких можна розрахуватися за проїзд банківською карткою. Про це повідомляє мер столиці Віталій Кличко в Telegram.

​​Відсьогодні, 15 жовтня, в наземному комунальному громадському транспорті Києва розпочали підключення маршрутів, на яких можна розрахуватися за проїзд банківською карткою.

Деталі
Для оплати проїзду необхідно прикласти банківську картку або гаджет з функцією безконтактної оплати до валідатора. Підтвердженням роботи системи на тому чи іншому маршруті є фірмові наліпки на валідаторах.

Де доступна безконтактна оплата
Наразі оплата проїзду банківською карткою вже доступна в автобусах за маршрутами: 6, 21, 41, 46, 50, 59, 61, 70, 73, 79, 98, 99, 101, 102, 103, 114.

«Упродовж двох-трьох наступних тижнів система працюватиме вже на всіх маршрутах та всіх видах комунального наземного громадського транспорту», — йдеться в повідомленні.

Сервіс дозволяє користуватися також і застосунком «Київ Цифровий», і карткою киянина. Вартість разової поїздки при оплаті банківською карткою становить 8 грн. Якщо у вас є право на безплатний проїзд, на вашій Картці Киянина повинна бути підключена та активована відповідна пільга.

Щоб підтвердити оплату проїзду контролеру, необхідно буде сказати останні 4 цифри своєї карти. Так транзакцію можна буде знайти та ідентифікувати у системі. Або ж показати списання у будь-якому банківському додатку.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав про те, що у Києві тестують систему безконтактної оплати у наземному транспорті.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266173.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua