Загальна сума на компенсацію витрат за тимчасове розміщення ВПО у серпні становить майже 117 мільйонів

22 окт, 18:00

Кабмін виділив із резервного фонду державного бюджету понад 34 млн грн на компенсацію витрат за серпень власникам житла, які прихистили вимушених переселенців. Відповідне розпорядження уряд ухвалив 14 жовтня. Про це повідомляє пресслужба Мінрегіону.

Кабмін виділив із резервного фонду державного бюджету понад 34 млн грн на компенсацію витрат за серпень власникам житла, які прихистили вимушених переселенців.

Деталі
Також за серпень часткову компенсацію витрат за 22 областями на загальну суму понад 82 млн грн буде проведено коштом міжнародних благодійних організацій та громадських об'єднань, а саме: Товариством Червоного Хреста України.

«Уряд продовжує підтримувати українців, які надають своє житло для вимушених переселенців. Лише у серпні у межах соціальної програми „Прихисток“ притулок отримали понад 385 тисяч тих, хто через війну втратив можливість жити у своїх власних оселях. Але кількість тих, хто прихистив, набагато більша», — наголосив міністр розвитку громад та територій України Олексій Чернишов.

Зазначимо, що компенсацію власник житлового приміщення отримує виключно в безготівковій формі.

Раніше уряд вніс зміни до порядку компенсації витрат за тимчасове розміщення (перебування) внутрішньо переміщених осіб. Йдеться про збільшення вдвічі суми грошової допомоги (близько 900 грн) у період опалювального сезону власникам житла, які прихистили в себе вимушених переселенців.

Нагадаємо
10 вересня у межах програми «Прихисток» більш як 32,7 млн грн виділено з резервного фонду державного бюджету на компенсацію витрат за липень власникам житла, які прихистили внутрішньо переміщених осіб.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266174.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua