Кабмін створив штаб з допомоги українцям у виїзді з окупованих територій на підконтрольні Україні

19 окт, 12:00

Кабінет міністрів створив координаційний штаб з питань забезпечення виїзду громадян України з окупованих Росією територій на підконтрольну Україні територію через територію третіх країн.

Як повідомляє Міністерство з реінтеграції окупованих територій, яке ініціювало створення такого штабу, його очолила очільниця відомства - віцепрем’єр-міністр Ірина Верещук.

До основних завдань штабу віднесено, зокрема, координацію діяльності органів влади з питань забезпечення виїзду громадян України з ТОТ на територію третіх країн.

Також штаб має сприяти громадянам України, які виїхали з ТОТ і знаходяться на території третіх країн без відповідних документів, в отриманні та відновленні документів, що посвідчують особу та підтверджують громадянство України (зокрема, посвідчення на повернення в Україну).

Крім того, він має займатися організацією безпосередньо евакуації в Україну громадян, які виїхали з ТОТ на територію третіх країн і потребують допомоги у поверненні в Україну.

"Наразі опрацьовується можливість розширення повноважень консульств України в Казахстані, Туреччині, Грузії, Естонії та Латвії, а також запровадження експериментального проєкту щодо оформлення ДМС на території України посвідчення особи на повернення в Україну", - йдеться у повідомленні.

Зазначимо, що днями в Україну дозволили в'їжджати за свідоцтвом про народження не тільки дітям до 18 років, а й дорослим, які не можуть надати паспорт при перетині кордону.

Нагадаємо також, що 10 вересня Кабмін створив координаційний штаб, що займатиметься відновленням звільнених територій. Його також очолила Верещук.

Тимофій Бесп'ятов

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266230.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua