Рада підтримала законопроект щодо недопущення до керівництва банками громадян рф

19 окт, 17:00

Верховна Рада України на пленарному засіданні у середу ухвалила за основу урядовий законопроект № 8008, який передбачає недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу (куди входять банки та інші фінансові установи) громадян рф або тих, хто підтримує збройну агресію проти України. “За” проголосували 280 народних депутатів. Про це повідомив представник уряду у парламенті Тарас Мельничук у Telegram, пише УНН.

Деталі

Законопроект передбачає забезпечення захисту економічних та внутрішніх інтересів національної безпеки України, територіальної цілісності, а саме захисту фінансової системи України від загроз, що виникають внаслідок агресії російської федерації в Україні.

Зокрема, документ передбачає недопущення до керівництва та управління суб’єктами первинного фінансового моніторингу осіб, які є громадянами держави, яка здійснює збройну агресії проти України, та/або підтримують збройну агресію проти України, та віднесення клієнтів, діяльність яких пов’язана з державою, яка здійснює збройну агресію проти України, до високоризикових.

Доповнення

14 жовтня парламентський комітет з питань фінансів, податкової та митної політики рекомендував Верховній Раді ухвалити законопроект № 8008.

Єлизавета Калітвенцева

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266263.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua