Катар відкрив першу сонячну електростанцію для забезпечення ЧС з футболу

19 окт, 18:00

Багатий на газ Катар відкрив у вівторок свою першу сонячну електростанцію, що простяглася через пустелю, яка, за словами організаторів чемпіонату світу з футболу, забезпечуватиме чистою енергією стадіони, передає УНН з посиланням на Qatar News Agency.

Деталі

Сонячна ферма в Аль-Харсаа, на захід від столиці Дохи, є однією з найбільших на Близькому Сході, сказав Саад Шеріда аль-Каабі, міністр енергетики емірату і президент QatarEnergy.

Вона була запущена у 2016 році у партнерстві з французькою TotalEnergies та японською Marubeni у рамках ширшої ініціативи Катару – одного з найбільших у світі виробників зрідженого природного газу – інвестувати у сонячну енергію.

Проект вартістю 1,7 мільярда катарських ріалів (близько 467 мільйонів доларів США) складається з близько 1,8 мільйона сонячних панелей і займає площу в понад десять квадратних кілометрів.

Каабі заявив на пресконференції, що електростанція, яка працює з червня, має потужність 800 мегават і «розширюватиметься» найближчими роками.

Нею планується забезпечити до 10 відсотків енергопостачання крихітної країни Перської затоки.

Доповнення

Катар, хоч і відстає від інших країн Перської затоки в сонячній гонці, оголосив про мету в виробленні п'яти гігават сонячної енергії до 2035 року.

У серпні компанія QatarEnergy оголосила про два великі сонячні проекти, які більш ніж подвоїть виробництво енергії з відновлюваних джерел протягом двох років.

Саудівська Аравія також оголосила про мету в п'ять гігават сонячної енергії, але пообіцяла досягти її до 2030 року.

В Об'єднаних Арабських Еміратах сонячні електростанції працюють вже понад десять років.

Галина Крижанівська

Джерело: УНН


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266265.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua