Єврокомісія попередила про можливе призупинення майнінгу в ЄС

20 окт, 09:45

Європейська комісія заявила, що держави-члени ЄС мають підготуватися до припинення майнінгу криптовалют, «якщо виникне необхідність скидання навантаження в електричних системах». Це випливає з опублікованого відомством плану дій із цифровізації енергетичного сектору, пише Forklog.

Плани ЄК
Єврокомісія також наполягає на скасуванні податкових пільг та інших преференцій для видобувних компаній, що спеціалізуються на алгоритмі Proof-of-Work.

Відомство також запропонувало створити рейтингову систему для криптовалют в контексті впливу їх видобутку на навколишнє середовище.

Як приклад позитивних зрушень у криптоіндустрії лідери ЄС вказали на The Merge в Ethereum, завдяки якому мережа другої капіталізації криптовалюти змінила алгоритм на більш екологічний.

Нагадаємо
Раніше віцеголова Європейського управління з цінних паперів та ринків Ерік Теден закликав заборонити майнінг біткоїна та інших криптовалют на алгоритмі Proof-of-Work.

15 вересня набуло чинності найбільше в історії оновлення Ethereum, яке, на думку галузевих експертів, змінює правила гри для всього криптосектору. Так зване злиття (The Merge), яке покликане скоротити енергоспоживання криптовалюти більш ніж на 99%, пройшло успішно.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266269.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua