Іспанія та Франція дозволила підсанкційним росіянам оплачувати утримання заморожених яхт — Reuters

21 окт, 10:30

Уряди Іспанії та Франції дозволили власникам суперяхт, що належать громадянам РФ, та були заморожені через санкції проти російських бізнесменів, платити за їх утримання. Про це 20 жовтня повідомило видання Reuters з посиланням на свої джерела, знайомих з ситуацією.

В Іспанії шість суден були заморожені через запровадження санкцій після вторгнення Росії в Україну в лютому. Більшість власників оплачує технічне обслуговування, екіпаж та страхування.

Хоча фізичним особам зазвичай забороняється здійснювати фінансові операції в юрисдикціях, де на них накладено санкції.

Міністерство фінансів Іспанії пояснило, що закон 2014 року, ухвалений після анексії Криму Росією того ж року, дозволяє особам, які перебувають під санкціями, здійснювати необхідні платежі для утримання активів.

У Європі вперше продали яхту підсанкційного російського мільярдера у серпні. Відомо, що на аукціон в Гібралтарі виставили п'ятипалубну яхту Axioma, яку конфіскували у Дмитра Пумп’янського. Ставку підіймали 63 рази, інформація про вартість покупки та про покупця є конфіденційною.

Крім того, в травні в порту Гамбурга затримали яхту російського мільярдера, соратника президента РФ Володимира Путіна Фархада Ахмедова. Раніше ця яхта належала Роману Абрамовичу, її вартість оцінюється приблизно в 400 млн. євро.

До цього у Гамбурзі заарештували розкішну яхту, яка належить сестрі російського олігарха Алішера Усманова.

Віта Молодан

Інф. delo.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266314.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua