Шмигаль запевнив, що в підземних сховищах достатньо газу для опалювального сезону

24 окт, 16:30

Наразі в українських підземних сховищах газу є близько 14,2 млрд кубів блакитного палива. Цього абсолютно достатньо, щоб стабільно пройти цю зиму. Про це повідомив прем'єр-міністр Денис Шмигаль у фейсбуці.

Старт опалювального сезону
«В Україні, попри обстріли, розпочався опалювальний сезон. У більшості міст уже почалося підключення тепла. Зараз у нас в газосховищах близько 14,2 млрд кубів газу, і цього абсолютно достатньо, щоб стабільно пройти цю зиму», — зазначив очільник уряду.

Він нагадав, що обстріли енергетичних об'єктів України російськими військами продовжуються вже другий тиждень, але ворогу не вдається вивести нашу енергетичну систему з ладу.

«Енергетики працюють 24/7. Можливі тимчасові відключення електроенергії в окремих областях для прискорення ремонтних робіт. Продовжуємо економити електроенергію», — додав Шмигаль.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що у Нафтогазі заявили, що температура повітря в оселях українців буде від 17 до 18 градусів тепла в опалювальний період, що приблизно на чотири градуси нижче норми. Таким чином, майбутня зима може стати найхолоднішою для України за останні десятиліття.

Анна Недогибченко

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266396.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua