Майже половина банків у Киргизстані заявила про зупинення обслуговування карток «Мір»

25 окт, 09:45

У Киргизстані станом на 20 жовтня повністю або частково призупинили обслуговування карток російської платіжної системи «Мір» 10 із 23 комерційних банків. Про це пише «Інтерфакс» із посиланням на повідомлення банків.

У Киргизстані станом на 20 жовтня повністю або частково призупинили обслуговування карток російської платіжної системи «Мір» 10 із 23 комерційних банків.

Айіл банк та Киргизько-Швейцарський банк не обслуговують картки «Мір» з технічних причин.

У Халик банку (дочірній банк Народного банку Казахстану) не працюють із цими картками у зв'язку з геополітичною ситуацією.

Припинив обслуговування карток «Мір» Демірбанк, про причини та терміни відновлення роботи з картками російської платіжної системи в банку не повідомили.

У Євразійському Ощадному банку також сказали, що картки «Мір» не обслуговують.

З четверга обслуговування карток «Мір» низки російських банків призупинив у банкоматах і POS терміналах комерційний банк «Киргизстан» у зв'язку з геополітичною ситуацією.

Нагадаємо
17 жовтня картки «Мір» перестали обслуговувати киргизькі банки «Компаньйон», Бакай банк та Доскредобанк. 19 жовтня про зупинення обслуговування повідомили у Банку Азії.

Читайте також: Узбекистан також призупинив обслуговування російських карток «Мір»

Інші банки Киргизії продовжують працювати з картами російської платіжної системи. Так, Толубай банк приймає картки, але перевести в готівку кошти можна тільки через банкомати.

РСК банк на сьогодні обслуговує картки «Мір», але, як заявили в банку, ситуація може змінитися будь-якої миті.

Нагадаємо
Раніше «Мінфін» писав, що узбецький єдиний банківський процесинговий центр UZCARD повідомив, що обслуговування картки російської платіжної системи «Мір» з 23 вересня тимчасово призупинено «з технічних причин».

Прийом карток «Мір» призупинив один із найбільших турецьких банків Turkiye Is Bankasi (Isbank), а також турецький Denizbank — колишній дочірній банк «Сбербанку», проданий у 2019 році дубайською компанією Emirates NBD.

Раніше OFAC оприлюднило роз'яснення, згідно з яким фінансові інститути з країн поза США, укладаючи угоди з російською Національною системою платіжних карток (НСПК), можуть бути залучені в обхід американських санкцій шляхом розширення території використання російської платіжної системи «Мір» за межами РФ.

Інф. minfin.com.ua


Адрес новости: http://e-finance.com.ua/show/266402.html



Читайте также: Новости Агробизнеса AgriNEWS.com.ua